Monday, 16 February 2015

Bukan kita sahaja yang sedih bila diperbandingkan


Comparison is the thief of joy - Anonymous


Sorry for the hibernation.. I don't have much to tell nor do any treatment. Ada tak rakan rakan di sini yang menonton Galaksi TV9 pada Jumaat lepas? 

I am not a fan of this gossip shows on TV because the reporters are rude and insensitive, and asking stupid questions. Not to mention, their coverage is outdated compared to gossip blogs online. But that night, tertengok. So ada one reporter asking pelakon Syanie (betul ke ejaannya ni?) on her plan of opening restaurants overseas, so Syanie jawab la beliau ada perancangan, cuma masih belum dilaksanakan, yada yada, yada. Then the reporter tanya pasal perancangan menambah ahli keluarga, so Syanie jawab (lebih kurang begini la, not the exact words) dia memang nak anak, cuma belum direzekikan lagi. Beliau juga cakap yang suaminya ada dua orang anak melalui perkahwinan terdahulu so dia anggap anak suami dia as anak sendiri. But still reporter tak puas hati, mula bandingkan Syanie dengan Che Ta (siap tunjuk footage gambar anak Che Ta pada audience, bukan pada Syanie). Reporter tanya, Che Ta dah dapat anak , Syanie macamana (lebih kurang ayat macam ni la). So Syanie jawab lagi, Kita kena faham yang Che Ta pernah melahirkan anak dan sebab tu dia mudah direzekikan anak, macam saya ni saya tak pernah melahirkan anak so saya tak tahu tahap kesuburan saya macam mana, tapi kami berdoa dan berusaha supaya satu hari nanti kami akan dapat anak, semuanya bergantung kepada rezeki, kalau Allah kata ada, ada la, kalau memang tidak ditakdirkan saya mempunyai anak, saya terpaksa redha (masa ni Syanie gosok dua-dua belah tangan kat mata dia sambil cakap "ala sedihnya" sambil sengih -- dan perlakuan Syanie ni Calaksi TV9 repeat tiga kali). Seterusnya memang Syanie menangis lepas tu.  

Lepas tu iklan.

Bangga sangat kan dapat menumpahkan air mata orang lain? 

Source

Source

Source