Saturday, 31 December 2011

Giveaway for TTC friends

Selamat tinggal 2011 dan selamat datang 2012.
Moga-moga tahun baru ini akan membawa lebih keceriaan, kebahagiaan, rezeki dan keajaiban untuk kita semua. Rezeki dan keajaiban datang dalam berbagai-bagai cara. InsyaAllah sama-samalah kita berdoa untuk mendapat keredhaanNya, kerana dengan redhaNya lah kita dapat hidup di samping suami kita yang kita cinta.

Mohon maaf juga andai ada terkasar bahasa dan tersilap bicara sepanjang penulisan saya di blog ini. Saya bukanlah TTC yang rajin menjalani rawatan maka saya tidak layak pun membuka blog ini. Blog ini ditulis sebagai tempat meluahkan perasaan yang kebanyakkannya marah, geram, sedih, menyampah. Saya ini baru 2 tahun berkahwin, maka masih lagi belum matang menempuhi cabaran hidup, maka masih lagi sensitif waima dengan pertanyaan simple 'Tak mengandung lagi?'. Memang simple tapi saya yang belum matang ini masih dipenuhi sifat mazmumah lantaran melalui penulisanlah dapat saya memuntahkan lava gunung berapi. Saya tidak berharap penulisan dalam blog ini menjadi rujukan, dan tidak juga berharap dibaca dek kerana ketidakmatangan saya.


Namun saya sangat-sangat berterima kasih kepada pengunjung blog ini yang rata-ratanya terdiri senasib dengan saya. Tatkala kamu semua meninggalkan komen dan ulasan, saya sangat suka dan gembira sebenarnya, tidak kisahlah jika ada juga yang menegur. saya masih gembira. sekurang-kurangnya membangunkan diri saya yang terleka dibuai kebencian terhadap soalan seringkas 'Tak mengandung lagi?' apatah lagi soalan yang tidak ringkas.


Untuk berterima kasih, saya ada hadiah simple untuk kamu. Saya teringat kamu di kala cuti saya. Tapi saya mampu beli tiga pasang sahaja. Kos penghantaran akan ditanggung oleh saya. Untuk yang layak mendapatkan hadiah simple ini, kamu jadilah pemberi komentar pertama di post ini. Yang tiga terawal adalah yang layak. Tak perlu follow blog, tak perlu buat entry atau berlink-link, hanya bagi komentar. Komentar simple seperti :-), hehe, atau 'bila nak mengandung?' tak akan dikira. Haipp! nanti saya babab kamu!! :-) :-) :-)


Kemudian, kamu hantar email ke bouncingandcherubic@gmail.com begini:

Subject: Giveaway
Name: (nama samaran pun tak mengapa, sebab ramai yang suka remain anonymous)
Adress: (yang ni betul2, kalau alamat samaran memang tak sampai la)
No phone: (semua ni untuk saya isi dalam butir-butir di sampul pos ekspress)

Sebagai permulaan, ini sahaja yang yang saya mampu beri. 3 set sahaja.Jika ada rezeki lebih, mungkin lebih la saya dapat beri untuk mengeratkan persahabatan kita.

Inilah hadiah yang simple itu..
Pandangan hadapan

Pandangan belakang

Ok cepat-cepat jangan ketinggalan.

Monday, 5 December 2011

Discussion: What you did to distract yourself from infertility issue?

Before I'm going for holiday and the blog will be full of (infertile) dust, I want to open the discussion among TTCians:

What you did to distract yourself from infertility issue?
What you do to divert your focus of having a child?

E.g.
I will shop till I drop the fabulous designer's dress, and wear it in kenduri to make people impress with couple like us i.e. we have a lot of money and our money not for spending on pampers or expensive formula milk or baby sitter.
I write a lot, to become a famous novelist
I wear red hot funky lipsticks, to express my confidence level
I travel a lot with my husband and we did try bungee jumping..orang beranak pinak tu penah ke try? Hahaha
I convert my obsession to child to the obsession of craft and art





Thanks..
I love you all..

Thursday, 1 December 2011

National Infertility Survival Day : When?

Hey, maybe we are not meant to celebrate Mother's Day, yet. But he have our own day. National Infertility Survival Day. It may taunt us by celebrating this day because people said we have nothing to celebrate on. But I beg to differ. We have something to celebrate, we SURVIVED.

When?

Actually i did not well-research about this but here is my findings:

In UK - June 10 (source: here)

In US - first Sunday on the month of May (source: here, here, here )

Some said it is Sunday before the Mothers' Day.

Let me know if you have the exact date..

And let me know what you plan to do (with your husband) on this day.

Thanks.