Thursday, 17 November 2011

Geram

Hm..sebelum cerita lain, saya nak ucap tahniah pada rakan TTC yang dah berjaya pregnant. Mrs A. Ada lagi yang saya tertinggal? Maaflah, saya langsung can't surf your blogs and i don't know why..Only that i able to surf your blogs via my handphone..Congratulation.

____________________________________________________________________

It's true i decide i want to take a long 'holiday'. Free from TTC..It's not that i give up, but i only want to focus on my study. But, but...

Just this afternoon, the colleagues talk about balik kampung in school holiday. So, one of the colleague tell us the story about her husband willing to take Cuti Tanpa Gaji to follow her to her hometown for a month. She tell us that before this his husband just sent her to her hometown and got back to work. I'm not talking about the distance of one state to another, but it across the South China Sea..

But she tell us that her husband willing to follow her and take the long leave selepas mereka mendapat anak. So, one of the colleague kakak senior yang dah tua ganyut pun tell her, "yelah, anak kan pengikat kasih.." and she look at me and said "eh, janganlah kecil hati pula.."

So, i tell her "elleh..tak de anak pun berikat juga..sebab tu kami jalan2..rugi tak ada anak tak berjalan..habis duit cari lagi.."

So, the colleague yang ada anak tadi tu pun cakap " memang pun..takde anak lagi best..boleh jalan.."

So, the kakak ganyut ni nak cover cakaplah.."belum masanya lagi kan.." Then gelak2 nak cover..

Dalam hati memang la rasa nak cakap "F**k you la orang tua ganyut nak mampus..kau nak berjalan pun kau risau duit kau keluar anak berderet2..."

______________________________________________________________________

Konon je cakap nak hiatus kan..bila dah geram hah, laju aku type ni..

5 comments:

  1. thnks. *peluk kuat kuat*

    ok, patut ko reply balik kat kakak tue ganyut tu, 'kalo ade anak ramai pun tapi sume tak boleh pakai nk watpe?'

    bagik sedar sket diri die. eh, ramai sgt ke anak die tu?

    ReplyDelete
  2. Haishh..diorg nih mmg takan penah faham kan mcm mana perasaan org yg TTC nih? Kdg2 bila fikir balik, kita yg TTC nih mmg kental jugak laa..nk tahan air muka lagi, nak tahan telinga lagi, nak tahan hati yg panas tuh lagi..Dugaaaaan ;)

    ReplyDelete
  3. hurm.. my MIL said the same to me "anak itu pengikat kasih".. dah takde, nak buat camne kan?

    sabarlah..

    ReplyDelete
  4. HISH! kem salam F**K YOU gak kat dia!!!!!!!!
    eyyyyyyyy geram betol.

    anak itu pengikat kasih? so without anak kita takboleh mengikat kasih lah? why laa ade lagi yg suka beranggapan begitu. i mean, mmg la anak itu pengikat kasih tapi adakah patut benda tu dicakap dkt org yg tgh gigih TTC dan masih belom berjaya? kuangasam la org2 mcm ni. benci!

    ReplyDelete
  5. nak tambah: so org2 yang ada anak 3 4 org tapi bercerai tu...dimana ikatan kasih mereka? hahah

    ReplyDelete